Les vivències més divertides

Un cop acabat el curs escolar, l’Espill, conjuntament amb l’equip de pares del Consell Escolar, organitza durant 4 setmanes uns tallers d’estiu de caire lúdic. Generalment, el fil conductor d’aquests tallers tenen relació amb el tema general del curs.

Es fan activitats matinals de caire artístic al llarg de la setmana i el divendres es fan sortides d’activitats diverses com aventura, piragüisme, caminades, piscina… A més, s’organitza una nit d’acampada a l’escola en què els més grans gaudeixen d’una vetllada inoblidable amb els seus companys.

  • LLOC: Escola l’Espill.
  • EDAT: Per a nens i nenes de P2 a 6è.
  • EXCURSIONS: Cada setmana es proposa una sortida per tal d’ampliar el tema que s’està descobrint durant la setmana. Podem anar a fer excursions per l’entorn, o bé geocaching, un dia a la platja, sortides a visitar un refugi d’animals, o la setmana de la piscina i dormida a l’escola… Fins i tot hem arribat a volar amb globus! Cada curs, les activitats varien, ja que cada tema ens porta noves experiències. Quines seran les d’aquest curs? Les voldràs provar amb nosaltres?! T’hi esperem!

ESTIU 2022: Viu un estiu prehistòric

Vine a viure un estiu amb el clan dels troglodites espiller@s. 

 Benvolgudes famílies!!! 

El Dilluns 27 de Juny comencem uns tallers d’estiu amb tota normalitat. 

Primer de tot, dir-vos que estem molt contents de reprendre els nostres tallers de l’escola amb les activitats conjuntes que impliquen la interrelació de grups els dijous i la tarda-nit de dijous a divendres a l’escola. 

 1.1 Aspectes organitzatius: 

Els tallers d’enguany, continuem amb el tema general d’escola i ens convertirem, al llarg de les quatre setmanes, amb un gran clan de troglodites espiller@s. Amb l’estructura d’uns tallers monogràfics d’una durada d’hora i mitja per als nens/es de EI5 a 6è i unes activitats relacionades amb els tallers per als petits de Llar d’infants fins a EI4. 

Trets generals: 

HORARI: 8:50 A 13 

Els dimarts i els dijous TOTS: JOCS D’AIGUA 

El dijous TOTS: REUNIÓ DE CLANS (Activitat conjunta) 

Els dimarts de I5 fins a 6è: ROBÒTICA i els divendres SORTIDA 

Servei Carmanyola fins les 3 de la tarda amb la Gal·la Gimeno

TRETS GENERALS:

HORARI: 8’50 a 13h

Els dimarts i els dijous TOTS: JOCS D’AIGUA

El dijous  TOTS: REUNIÓ DE CLANS (Activitat conjunta)

Els grans d’EI5 fins a 6è: dimarts ROBÒTICA i els divendres SORTIDA

Servei Carmanyola fins les 3 de la tarda 

1a SETMANA DEL 27 A L’ 1 DE JULIOL

“MUNTEM UN CAMPAMENT PREHISTÒRIC”

Cada dia de la setmana hi haurà unes activitats ben diferenciades per tal d’arribar als interessos de tots els nens/es: estona de lectura, reptes, tallers d’art i treballs manuals, ambients d’experimentació, jocs de pati i d’aigua, i els divendres, sortides. 

I per al grup d’ EI5 a 6è, tallers monogràfics diferents de dilluns a dijous, amb una durada d’hora i mitja i que es combinaran amb els jocs a l’exterior de cada dia. 

Els nens/es dels grups de petits faran activitats relacionades amb els tallers dels grans però al seu nivell. 

Els tallers d’aquesta setmana giraran entorn de muntar un campament prehistòric i seran els següents: 

DILLUNS 27 : Art Rupestre: Petits i grans ens convertirem en un autèntic clan de troglodites i ambientarem el pati amb les nostres cabanes per a cada setmana. Ens inventarem el nom del clan i pintarem un gran mural rupestre. 

DIMARTS 28: Robòtica : Com cada any a finals de juny, els robots comencen a escalfar motors per a les noves olimpíades robòtiques d’estiu. Aquest any 2022 amb nou reptes, noves proves, més música en directe i emoció a dojo. Esteu preparats i preparades per muntar i programar els protagonistes? Dimarts vinent descobrirem quin és el primer esport! 

Els petits farem un taller d’orientació coneixent l’estrella polar i tindrem un planetari i la lluna a l’aula. 

DIMECRES 29: Fem salut: Coneixem el blat, el cereal més utilitzat per a l’elaboració del pa. El moldrem per fer-ne farina, pastarem i donarem forma de 0s per ficar-lo dins del forn i ha veure quina barra de pa més divertida ens quedarà. 

DIJOUS 30: Reunió de Clans: Aquesta setmana farem una festa de benvinguda de tots els clans, presentarem el nom, l’estendard i el nostre poblat. Inaugurarem amb unes danses i ens farem una foto divertida amb tot el clan. Aquest dia cal portar la disfressa de casa. 

DIVENDRES 1: Activitat especial petits: Juguem amb jocs de fusta gegants: laberints, jenga i jocs de punteria. 

Sortida de EI5 a 6è: 

Anirem a Viladordis, al pont de les Arnaules a buscar Nummulites. 

Horari: de 9 a 13 h. 

Punt de trobada i recollida: Carretera del pont de Vilorama BV-1225 al trencall amb el camí de Viladordis. 

Cal portar: Roba còmode i calçat esportiu, gorra, esmorzar i força aigua. També untats de crema solar des de casa. 

Fins aquí la programació de la primera setmana de tallers, esperem que us agradi i ens veiem aviat amb moltes ganes de passar-ho d’allò més bé !!!!! 

2a SETMANA DEL 4 AL 8 DE JULIOL

“ANEM DE CAÇA, RECOL.LECTA I PESCA”

DILLUNS 4: Art Rupestre: El taller que durem a terme els grans aquesta setmana serà de manipulació i treball del cuir i la pell. Un cop vista l’importància de les pells dels animals, ens en
tallarem un tros i ens farem un clauer.
Els petits coneixerem i recol·lectarem llavors i en farem un treball manual per emportar.
DIMARTS 5: Robòtica: Els grans continuarem amb les olimpíades robòtiques d’estiu. Amb nous reptes, noves proves fins i tot els nostres robots seran programats per fer música.
Els grans, als jocs d’aigua, coneixerem el recurs dels animals del camuflatge amb fang i els beneficis que té com repel·lent de mosquits i picades per a les persones.
Els petits anirem a buscar fòssils pel pati i farem un taller d’arqueologia excavant unes plaques de guix on hi han esquelets de dinosaures i als jocs d’aigua pescarem.
DIMECRES 6: Fem salut: Tots farem un esmorzar prehistòric, aquest dia NO cal que porteu esmorzar, coneixerem la semblança de la dieta prehistòrica amb la mediterrània.

DIJOUS 7: Reunió de Clans: En la reunió de clans d’aquesta setmana participarem en una gimcana amb jocs cooperatius de caçar i recol·lectar i amb tot de proves per a ser uns bons
caçadors i unes bones caçadores.
Des del Club de Tir Manresa i a càrrec d’en Xavier Frutos ens vindran a fer la prova de tir amb arc per al grup de grans (d’EI5 a 6è).
DIVENDRES 8: Activitat especial petits: Ara ens toca als petits conèixer el recurs dels animals del camuflatge amb fang i els beneficis que té com a repel·lent dels
mosquits per a les persones. Així que farem el bany de fang, cal portar la bossa amb la roba d’aigua.
Els Grans, de EI5 a 6è Sortida: Els grans anirem d’excursió al Parc Turó de Can Mates a Sant Cugat del Vallès fins a les 2 del migdia. Després d’una dura setmana d’esforç recol·lectant i caçant
per a la subsistència del nostre poblat, els clans dels trogloespilleros ens mereixem gaudir de debò i ens anem a un parc de tobogans.
Sortida i Recollida: Escola
Horari: de 9 a 14
Cal portar: Roba còmode i calçat esportiu, gorra, esmorzar i força aigua.
També untats de crema solar des de casa.

Fins aquí la programació de la segona setmana de tallers, esperem que us agradi i ens veiem aviat amb moltes ganes de passar-ho d’allò més bé !!!!!

3a SETMANA DE L’ 11 AL 15 DE JULIOL

“ARTISTES, ARTESANS I ARTESANES PREHISTÒRICS”

Aquesta setmana ens convertirem en grans artistes i farem taller de fang, de joies, d’herbes remeieres, entre altres.

DILLUNS 11: Art Rupestre Tots farem una pintura rupestre individual, amb carbonets, sanguines i diversos pigments, coneixerem diferents tècniques de dibuix.
Els grans també farem un taller de joies, ja que al llarg de la història totes les civilitzacions les han fet servir com a guarnició o com ajuda per a protegir dels mals esperits. Les farem amb fymo i diferents materials com petxines, tronquets, mol·luscos i ossos.

DIMARTS 12: Robòtica Ara que ja tenim els robots ben equipats amb instruments i els fem sonar al ritme de les cançons proposades, és hora de preparar-nos amb nous reptes per a fer front el concert final.
Esteu preparats? Doncs vinga músic-robots!!

DIMECRES 13: Fem salut Els petits farem un taller de massatges, aquesta tècnica és molt antiga en diferents cultures. Mitjançant el massatge, rebem molts beneficis físics
i emocionals per al nostre cos.
Els grans coneixerem l’herba de Sant Joan o Hipèric (Hypericum perforatum) i en farem oli de cop, un oli d’aplicació externa molt beneficiós per la salut: El podem utilitzar per mal
d’orella, picades d’insectes, dolors musculars, petites ferides, èczemes, cremades lleus, refredats, contusions…

DIJOUS 14: Reunió de Clans Aquesta setmana farem una exposició amb les nostres peces artístiques de la setmana i a més participarem en un Mercat d’intercanvi, aquest es basa a intercanviar algun objecte que està en bon estat, però que ha perdut la seva utilitat per als propietaris respectius. Per això us demanem que TOTS porteu un objecte de casa per a intercanviar.

DIVENDRES 8: Activitat especial petits Jugarem a la cacera del mamut, haurem de trobar-los amagats per tot el pati, i després amb el paracaigudes simularem cabanes i coves per tenir un lloc ben amagat dels animals depredadors.
Els Grans, de EI5 a 6è Sortida: Aquest cop la sortida serà fins a les 5:30 de la tarda. Al matí anirem al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, tindrem una visita guiada per les mines neolítiques en
galeria més antigues d’Europa, jaciment únic i referent, on avui dia encara s’excava a la cerca de tresors. Un cop acabada la visita anirem a la platja de Gavà a dinar i refrescar-nos, fins a l’hora de
tornar.
https://www.gavaciutat.cat/parc-arqueol%C3%B2gic-mines-de-gava

Sortida i Recollida: Escola
Horari: de 9 a 17:30
Cal portar: Roba còmode, calçat esportiu, gorra. Bossa per la platja: Tovallola, banyador, cal venir untats de crema solar des de casa. L’ esmorzar, dinar i força aigua.

4a SETMANA DEL 18 AL 22 DE JULIOL

“FESTA I CELEBRACIÓ DE TOTS ELS CLANS”

Després d’unes setmanes de muntar el poblat, d’aprendre a trobar i recol·lectar aliments i de guarnir-nos com a troglodites, és hora de celebrar-ho. Ja a la prehistòria tothom participava de muntar una gran festa, festival i banquet, doncs així ho farem nosaltres ja veureu! 

DILLUNS 18: Art Rupestre El dilluns TOTS ens tenyirem la samarreta dels Tallers. Cal portar una samarreta blanca o de color clar, nova, vella, com vulgueu, la tenyirem amb la tècnica TIE DYE. 

DIMARTS 19 Robòtica Acabarem els tallers amb uns super músics-robots que ens faran un concert musical d’allò més extravagant. 

TOTS Farem una festa estel·lar, un ritual a la Lluna, omplirem una ampolleta d’una loció de protecció energètica per les nostres cases. Cal portar una ampolleta o un vaporitzador de casa.

DIMECRES 20: Fem salut: Les festes i rituals s’han fet molt al llarg de la història, així doncs aquesta setmana que estem de celebracions, coneixerem diversos rituals com el Ritual del solstici d’estiu i el ritual de l’espiral. 

DIJOUS 21: Reunió de Clans: per celebrar-ho tal com mana farem un show prehistòric per a divertir a tot el poblat, on gravarem uns TikTok amb unes coreografies brutals. 

Els que ens quedem a dormir, de p-5 a 6è, després de dinar anirem a la piscina de Castellbell i el Vilar, les 8 tornarem a l’escola per preparar-nos per sopar i gaudir d’una vetllada del tot emocionant i divertida. 

HA ARRIBAT L’ESPERADA NIT A L’ESCOLA! Cal portar: 

– Dinar de dijous i aigua. El berenar i sopar de dijous i l’esmorzar de divendres va a càrrec de l’escola, no cal portar-lo!. 

  •  Sac de dormir, aïllant i pijama 
  •  Necesser i muda per l’endemà 
  •  Bossa de piscina, banyador, tovallola, xancletes, i crema solar. 
  •  5è i 6è faran el passatge del terror, cal portar ambientació i disfressa individual. 

DIVENDRES 22 : 

El matí del divendres ens llevarem, esmorzarem i acabarem els tallers amb els típics jocs de cucanya i gaudirem d’uns jocs gegants de fusta a càrrec de la companyia Món d’oci. 

I fins aquí els tallers d’estiu d’enguany, esperem que us hagin agradat i que us ho hàgiu passat tan bé com tots nosaltres. 

Moltes gràcies per la vostra confiança, Bon estiu i ens retrobem al setembre.!! 

Equip de monitors 

Jordi, Edgar, Gal.la, Maria, Isabel, Susana i Judit.