Sortida de tota l'Etapa de Primària al Parc Neolític de la Draga a Banyoles.

Ja des de l’inici de curs vam plantejar una sortida de tota l’Etapa de Primària en un indret relacionat amb el tema general d’escola d’aquest any i avui ens hem desplaçat a Banyoles, al Parc Neolític de la Draga!
Ha sigut un dia fantàstic compartit amb els companys i companyes d’altres grups, gaudint de l’aire lliure i de les activitats proposades!

Parc Neolític de la Draga de Banyoles.

El jaciment arqueològic de la Draga és un dels assentaments d’agricultors i ramaders més antics del nord-est de la península Ibèrica i un dels primers poblats neolítics lacustres d’Europa (5400-4900 aC). Pertany al període conegut com a neolític cardial, nom donat pel tipus de decoració present a la ceràmica, que era feta amb l’ajuda d’una vora de petxina dentada quan la pasta dels atuells encara era fresca. El jaciment es troba a la vora oriental de l’estany de Banyoles i fou descobert l’any 1990, durant les obres fetes amb motiu dels Jocs Olímpics.

El poblat tenia la forma d’una península que s’endinsava cap al llac, amb un pendent suau i continuat. Se suposa que tenia una extensió aproximada d’uns 8.000 m². La particular situació del jaciment en una zona humida, ha propiciat una excepcional conservació dels materials orgànics, des dels pilars de fusta de les cabanes fins a eines, restes de cistelleria o fins i tot cordes.

Si us interessa més informació la trobareu a la pàgina web del Museu Arqueològic de Banyoles