ESTERRI D'ÀNEU, COLÒNIES DEL CS

Travessant valls i muntanyes, vam arribar a Esterri d’Àneu. El paisatge que ens envoltava ens va meravellar i el nostre primer contacte amb la natura va anar acompanyat de nous descobriments i aprenentatges. Els dies que vam passar al CdA de les Valls d’Àneu, eren plens d’instants compartits que omplien les nostres motxilles de bons records.

Al llarg de l’estada vam poder orientar-nos pel paisatge de l’Os Bru amb ajuda de brúixoles, tot reflexionant sobre els canvis que ha patit l’entorn arran de l’acció humana i els elements que, actualment, en formen part; vam anar a una avetosa mil·lenària per aprendre a distingir els avets i els pins, a mesurar-ne l’alçada amb ajuda del nostre propi cos, a identificar les càmeres de fototrampeig… A més, cercant entre la molsa i la vegetació, també vam fer de caçadors i caçadores de bolets; vam aprendre a discernir els animals que formen part de l’ecosistema d’alta muntanya a través dels seus rastres; vam anar al Parc Natural d’Aigüestortes, on vam gaudir d’un entorn que ens va deixar bocabadats. Allà, vam contemplar l’Estany de Sant Maurici, la muntanya dels Encantats i tota mena de flora i fauna.; per acabar, vam fer un taller basat en la llana, tot obtenint un clauer d’allò més original.

Vam acabar les colònies amb ganes de continuar teixint vincles i construir nous aprenentatges. Som-hi, que el món ens espera!