ECOLOGIA EMOCIONAL

L’equip de mestres de l’escola, durant els cursos 21/22 i 22/23, hem estat formant-nos en Ecologia emocional gràcies al gran acompanyament de les formadores Paula i Eva. Per a nosaltres, l’educació emocional sempre ha sigut un dels pilars fonamentals de la vida a l’Espill. Entenem l’educació emocional com una eina de gestió personal i cooperativa imprescindible i inherent a la vida de les persones.

Per aquest motiu, considerem que la formació permanent en aquest àmbit, ens permet desenvolupar i integrar eines i accions encaminades a tenir cura del benestar emocional tant personal com de l’alumnat.

Per tal que entengueu una mica l’enfocament d’aquesta formació, us n’expliquem una petita pinzellada:

L’ecologia emocional és l’art de gestionar les nostres emocions de manera que, la nostra energia afectiva ens ajudi a créixer com a persones, per augmentar la qualitat de les nostres relacions i millorar el món on vivim.

L’Ecologia Emocional s’emmiralla amb els processos que es donen a la natura i fa un paral·lelisme amb el món emocional. Quan millora la persona tot el que l’envolta evoluciona.

El fruit de l’Ecologia Emocional és arribar a ser persones CAPA. Què vol dir CAPA? Són les inicials de quatre valors: C= Creativa, A=Autònoma, P=Pacífica, A= Amorosa.

Ens acompanyeu en la gestió d’aquest món emocional tan necessari durant el procés de construcció personal i per viure en societat?