ASP: INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

La intel·ligència Emocional no és sols un parell de paraules que sonen bé i que a la gent li agrada usar per a parlar del món emocional, sinó que és una de les intel·ligències múltiples que posseïm, com la intel·ligència matemàtica, la verbal, la espacial…

La intel·ligència emocional és la capacitat de reconèixer, acceptar, utilitzar i expressar les emocions  amb un objectiu adaptatiu. És això, la habilitat per raonar amb emocions.

La intel·ligència emocional treballa el coneixement d’un mateix/a, l’autoestima, la regulació emocional, la motivació, el ser assertiu, la empatia, habilitats socials i comunicatives i, d’aquesta manera, crear un bon ambient prosocial dins el grup-classe.

Per tal de treballar-ho, a l’aula de quart de primària (els i les Menhirs) hem dut a terme una sessió a la setmana. En aquestes sessions realitzem tot de dinàmiques i activitats per a treballar aquestes destreses i, al mateix temps, incentivar les accions prosocials dins l’aula (ajuda, escolta activa, solidaritat, compartir, consolar, col·laborar…).

En les fotografies, es mostren un parell d’aquestes activitats. L’una, de resolució assertiva de conflictes i l’altra de coneixement  i creixement personal.

Al llarg del curs hem après un munt d’habillitats i ens ho hem passat d’allò més bé!