El clan de les Dents de Sabre hem gaudit de la visita d'en Marc Boada!

El clan de les Dents de Sabre, tal com ho han fet els altres clans de la tribu de l’Espill, hem gaudit de la visita d’en Marc Boada, el divulgador científic conegut per la seva tasca en el programa de televisió Quèquicom.

Aquesta ha sigut una experiència molt enriquidora, ja que hem pogut reflexionar sobre la presència i la importància dels minerals al llarg de la història de la Terra i la humanitat, veient i palpant alguns exemplars que fa milers de milions d’anys que són en el nostre planeta.
A més, també hem pogut visualitzar en rigorós directe la fosa d’una malaquita, un procés que ens ha captivat deixant-nos del tot embadalits. La màgia del foc encara és essencial en la nostra era, ja que és una de les fonts d’energia més emprades.

En aquest sentit, hem barrinat sobre la vida dels homínids prehistòrics, veient com el seu poder de deducció, constituït a partir de la vivència directa, els va ajudar a sobreviure, adaptant-se al medi i a les situacions sobrevingudes que els anaven succeint i suscitant noves formes de pensar i actuar.

En relació amb aquest darrer fet, hem cavil·lat i admirat la seva capacitat inventiva per arribar a la conclusió que no els calia trobar minerals en estat pur, com el coure, puix que en podien obtenir transformant altres minerals, tot fent-los canviar d’estat, tal com hem fet nosaltres.

Així doncs, aquesta experiència ens ha despertat nous interessos i curiositats cap al món científic! Bona setmana de la ciència!