UN DIA A LA PELL D’UNA ARQUEÒLOGA

El passat dimecres, 2 de març, la classe ARQUEÒLEGS de 2n, vam passar una tarda genial amb dues arqueòlogues: la Bet i la Sabina.

Ens van explicar moltes coses de la seva feina. La primera vegada que van excavar juntes va ser en un jaciment que es diu Altimiris, que està dalt d’una muntanya al Pallars Jussà.

El seu primer descobriment va ser un tros de ceràmica a la Font de la canya (Penedès) i un clau de ferro a la Ferradura (Montsià). És molt emocionant quan troben coses!!!

Després han de portar el material al laboratori per investigar-lo.  Treballen al laboratori d’arqueologia medieval de la Universitat de Barcelona.

Estàvem molt interessats/des en saber si havien trobat algun os de dinosaure o de mamut i ens van dir que no; excaven en jaciments de l’època medieval i els ossos que troben són de: Cabres, ovelles, vaques, gossos, cavalls, porcs, cérvols…

Viatgen per tot Catalunya. Els jaciments a vegades estan molt amagats i és molt difícil trobar-los, fins i tot, alguna vegada s’han perdut.

Han d’anar molt protegides perquè treballen a l’aire lliure i passen molta calor a l’estiu i molt fred a l’hivern.

Les eines que fan servir són: carretó, pic, pala, cabàs, xapo, catalana, paletí, escombra, llibreta, càmera de fotos…

Per acabar, ens van passar un vídeo d’elles treballant i vam saber com era UN DIA A LA PELL D’UNA ARQUEÒLOGA.

Moltes gràcies a totes dues, una tarda fantàstica!!!