El Clan dels Arqueòlegs i de les Fogueres ens endinsem en la Prehistòria

El Clan dels Arqueòlegs i de les Fogueres ens hem endinsat al temps de la prehistòria de la mà de la Mar i la Júlia que van ser les monitores de la Cova del Toll.
Amb la Mar vam fer molts descobriments de l’evolució de la humanitat i també va ser molt emocionant veure com feia foc igual que els prehistòrics.

Ens va apropar a la vida dels nostres avantpassats amb la recreació d’alguns dels seus costums. Des de l’interior d’una cabana vam descobrir: materials que feien servir per fer eines com el sílex, com feien el foc, com molien el gra per fer la farina…

Vam participar en un taller elaborant un brunzidor que ens van explicar que els prehistòrics, el feien servir per fer música i per relacionar-se entre ells i amb els animals. I  el vam decorar amb quatre pigments naturals: el vermell de l’argila, el negre del carbó, el blanc del guix i el groc de la pedra limonita.

A la cova, la Júlia ens va descobrir la feina de l’arqueòleg i de la història del gran fòssil de corall que va ser en d’altra època, la cova del Toll. Es diu així perquè és el recorregut d’un riu que va donant les formes de les diferents cambres.

També vam aprendre que vivien a l’entrada de la cova perquè com més endins entraven mancava la claror. La forma de les cambres, ens va fer adonar de la pota de l’elefant i després de passar per una escletxa molt estreta, vam arribar a la cambra de la trompa de l’elefant.

Finalment vam anar al museu de Moià, on hi ha les troballes de la Cova: El crani de la “Superiaia”, la ceràmica del neolític i els esquelets dels animals prehistòrics: os de les cavernes, cabres…
Va ser una sortida molt emocionant i plena de sorpreses!