QUINS MATERIALS TENIM A L’AULA? MATERIALS RICS SENSORIALMENT

Els infants en els seus primers anys de vida es troben en una etapa sensoriomotriu, les propostes i els materials que se’ls ofereixen han de satisfer aquestes necessitats de descobriment sensorials i de moviment que tan rellevants són per al seu desenvolupament.

Els infants reben la informació a través dels sentits, per aquest motiu és molt important que els materials amb els quals interactuen siguin rics en qualitats sensorials. Els materials que tenim a l’aula els podem classificar amb:

  • Materials específics: materials creats específicament amb una finalitat d’ús (encaixos, cotxes, ninos, animals, estructures psicomotrius…).
  • Materials inespecífics: material que se li pot donar usos múltiples (material de l’entorn natural, peces de fusta, tubs, teles, capses i pots, taps…).
  • De la vida quotidiana: materials que els infants poden veure a casa (pinces d’estendre, coladors, cullerots, embuts, plantes, fotografies…).

Aquí us deixem una mostra d’activitats que hem realitzat i en les quals s’observa el material que utilitzem. Esperem que us agradin, els infants les han gaudit molt!!!