EXPOSICIÓ DE MAQUETES  A 6è

Les Dents de Sabre hem tancat la setmana de la ciència amb una exposició de les nostres maquetes de cèl·lules, neurones i ulls. Al llarg d’aquest trimestre les hem investigat a fons, a partir del projecte en el qual hem comparat les semblances i diferències entre el sentit de la vista i el procés de la fotografia analògica.

Partir de les hipòtesis que hem generat a l’aula i seguir construint entre tots els models científics ens han anat endinsant a aspectes tan petits i invisibles a l’ull humà com són les cèl·lules. Hem descobert que són l’element bàsic del nostre cos i indispensables per al funcionament d’aquest. Entendre la xarxa que formen és molt complex, però hem sabut trobar respostes a moltes de les inquietuds que han sortit. I avui ha estat el dia per compartir aquestes descobertes amb la resta de companyes i companys d’escola.

Fer un tancament de projecte en comunitat li dona sentit total al treball realitzat i a l’esforç que hi ha al darrere, dona fortalesa als aprenentatges perquè s’han d’adequar a tots els llenguatges (imagineu parlar de cèl·lules a criatures de 3 anys. Ep, i que bé que ho han entès!), perquè trobar les paraules justes a allò que penso i sé amb les pròpies paraules esdevé una font d’autoconsciència de tot allò que he avançat d’ençà que vam començar a parlar-ne. I a sobre, del tot gratificant!

Judit